2 – 3 kromki chałki 1 opakowanie sera ricotta 1 łyżeczka oliwy z oliwek szczypta soli 1 łyżeczka skórki startej z cytryny
DO PODANIA:
2 figi miód tymianek Wegańska granola z jagodą leśną
Sposób przyrządzenia:
W misce umieszczamy ricottę, oliwę, sól i cytrynę. Ubijamy za pomocą miksera lub blendera z końcówką trzepaczki. Masa ma być gładka i puszysta. Na suchej, rozgrzanej patelni umieszczamy chałkę, niech się zarumieni z obu stron. Figę kroimy na plasterki. Na kromki nakładamy ricottę. Można to zrobić korzystając z rękawa cukierniczego (lub worka strunowego z obciętym rogiem). Układamy figę, polewamy miodem. Na zakończenie posypujemy Wegańską granolą z jagodą leśną i dekorujemy listkami tymianku.
Dodaj komentarz