Pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które zachwyca smakiem

Składniki:

  • 130 ml mleka roślinnego (np. sojowe)
  • 120 g mąki pszennej
  • 1 dojrzały banan
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • łyżeczka octu jabłkowego
  • szczypta soli
  • olej rzepakowy do smażenia

Do podania: Wegańska Granola z Jagodą Leśną, jogurt kokosowy, owoce

Jak przyrządzić?

1. Rozgniatamy dokładnie banana widelcem.
2. Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy.
3. Smażymy na rozgrzanej patelni. Najpierw z jednej strony, a gdy na powierzchni pojawią się małe otworki odwracamy na drugą. Powinniśmy otrzymać 7 placków.
4. Placki podajemy z Wegańską Granolą z Jagodą Leśną, jogurtem kokosowym i ulubionymi owocami np. jagodami i malinami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Do góry