Pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które zachwyca smakiem
Składniki:
130 ml mleka roślinnego (np. sojowe)
120 g mąki pszennej
1 dojrzały banan
łyżeczka proszku do pieczenia
łyżeczka octu jabłkowego
szczypta soli
olej rzepakowy do smażenia
Do podania: Wegańska Granola z Jagodą Leśną, jogurt kokosowy, owoce
Jak przyrządzić?
1. Rozgniatamy dokładnie banana widelcem. 2. Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy. 3. Smażymy na rozgrzanej patelni. Najpierw z jednej strony, a gdy na powierzchni pojawią się małe otworki odwracamy na drugą. Powinniśmy otrzymać 7 placków. 4. Placki podajemy z Wegańską Granolą z Jagodą Leśną, jogurtem kokosowym i ulubionymi owocami np. jagodami i malinami.
Dodaj komentarz