Walentynkowe czekoladki z malinami

SKŁADNIKI:

150 g gorzkiej czekolady
40 g Granoli Migdałowej bez Glutenu
80 g malin (świeżych lub mrożonych)
2 łyżeczki erytrolu

Do dekoracji:

Maliny liofilizowane
Płatki soli

Sposób przyrządzenia:

  1. Czekoladę połam na kawałki i roztop w kąpieli wodnej. Granolę posiekaj na drobniejsze kawałki.
  2. Maliny wymieszaj z erytrolem (lub cukrem) i podgrzewaj na patelni, aż się rozpadną i odrobinę odparują. Odstaw do ostygnięcia.
  3. W silikonowych foremkach układaj warstwy: na dnie czekoladę, potem granolę, maliny, a na koniec kolejną warstwę czekolady. Wierzch posyp malinami liofilizowanymi i płatkami soli.
  4. Wstaw do zamrażarki na co najmniej 30 minut, lub na dłużej do lodówki. Przed podaniem delikatnie wyjmij z foremek.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Do góry