150 g gorzkiej czekolady 40 g Granoli Migdałowej bez Glutenu 80 g malin (świeżych lub mrożonych) 2 łyżeczki erytrolu
Do dekoracji:
Maliny liofilizowane Płatki soli
Sposób przyrządzenia:
Czekoladę połam na kawałki i roztop w kąpieli wodnej. Granolę posiekaj na drobniejsze kawałki.
Maliny wymieszaj z erytrolem (lub cukrem) i podgrzewaj na patelni, aż się rozpadną i odrobinę odparują. Odstaw do ostygnięcia.
W silikonowych foremkach układaj warstwy: na dnie czekoladę, potem granolę, maliny, a na koniec kolejną warstwę czekolady. Wierzch posyp malinami liofilizowanymi i płatkami soli.
Wstaw do zamrażarki na co najmniej 30 minut, lub na dłużej do lodówki. Przed podaniem delikatnie wyjmij z foremek.
Dodaj komentarz