rukola, szpinak lub miks zielonych listków 1 grejpfrut 1 pomarańcza 1 dojrzałe awokado pół małej czerwonej cebuli ok. 40 g koziej roladki twarogowej Granola Pistacjowa z Różą
Dressing
1 łyżeczka musztardy ziarnistej, 2 łyżki oliwy z oliwek, szczypta soli, 1 łyżeczka miodu (lub słodzika), 1 łyżka soku z cytryny
Sposób przyrządzenia:
1. Liście myjemy i osuszamy. 2. Cytrusy myjemy i dzielimy na cząstki. Można je obrać z zewnętrznej błonki. 3. Awokado obieramy i kroimy na plasterki. 4. Pół cebuli kroimy na cienkie plasterki. 5. SKładniki dressingu mieszamy. 6. Układamy liście, cytrusy, awokado i cebulę. Kruszymy serek i posypujemy granolą. Sałatkę polewamy przygotowanym dressingiem.
Dodaj komentarz