Sałatka z cytrusami i awokado

SKŁADNIKI (2 porcje):

rukola, szpinak lub miks zielonych listków
1 grejpfrut
1 pomarańcza
1 dojrzałe awokado
pół małej czerwonej cebuli
ok. 40 g koziej roladki twarogowej
Granola Pistacjowa z Różą

Dressing

1 łyżeczka musztardy ziarnistej, 2 łyżki oliwy z oliwek, szczypta soli, 1 łyżeczka miodu (lub słodzika), 1 łyżka soku z cytryny

Sposób przyrządzenia:

1. Liście myjemy i osuszamy.
2. Cytrusy myjemy i dzielimy na cząstki. Można je obrać z zewnętrznej błonki.
3. Awokado obieramy i kroimy na plasterki.
4. Pół cebuli kroimy na cienkie plasterki.
5. SKładniki dressingu mieszamy.
6. Układamy liście, cytrusy, awokado i cebulę. Kruszymy serek i posypujemy granolą. Sałatkę polewamy przygotowanym dressingiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Do góry