Jaglanka z karmelizowanym bananem

SKŁADNIKI (2 porcje):

60 g kaszy jaglanej
250 g napoju roślinnego np. sojowego
1 banan
2 łyżeczki miodu
1/2 łyżeczki cynamonu
borówki
Granola Migdałowa bez glutenu

Sposób przyrządzenia:

1. Kaszę dokładnie przepłukujemy na sitku. Przekładamy do garnka i zalewamy napojem roślinnym. Gotujemy około 15 minut na średniej mocy palnika pod przykryciem. Nie mieszamy.
2. Ugotowaną kaszę mieszamy z cynamonem i 1 łyżeczką miodu. Można ją lekko zblendować, żeby była bardziej kremowa, ale nie jest to konieczne. Gdyby kasza była zbyt sucha można dodać jeszcze trochę napoju.
3. Rozgrzewamy patelnię, dajemy na nią miód i rozkrojonego wzdłuż banana. Podsmażamy 4-5 minut.
4. Do miski nakładamy kaszę, banana, borówki i posypujemy Granolą Migdałową bez glutenu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Do góry