Kaszka manna z nektarynką

SKŁADNIKI:

1 szklanka mleka
2 łyżki kaszy manny
łyżeczka miodu

DO PODANIA:

nektarynka
Miód
listki mięty
Granola Pistacjowa z Różą

Sposób przyrządzenia:

W rondelku umieszczamy mleko, kaszę i miód. Gotujemy ciągle mieszając. Po zagotowaniu zmniejszamy moc palnika i gotujemy, aż całkiem zgęstnieje – około 2 minuty.
Na rozgrzanej patelni (może być grillowa) umieszczamy nektarynkę pokrojoną w ósemkę. Podsmażamy przed 2-3 minuty z każdej ze stron.
Kaszkę przekładamy do miseczki. Układamy owoce i polewamy miodem. Posypujemy Granolą Pistacjową z Różą i dekorujemy listkami mięty.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Do góry