200 ml mleka np. owsianego, krowiego 100 – 150 g jogurtu naturalnego 3 łyżki chia 1 łyżeczka proszku matcha 2 łyżki erytrolu 4 morele Granola kakaowa z wiśnią
Sposób przyrządzenia:
1. Dokładnie wymieszaj 50 ml mleka z 1 łyżeczką matchy. Dodaj pozostałe mleko. 2. Zielone mleko wymieszaj z ziarnami chia i 2 łyżkami erytrolu/cukru. Odstaw do lodówki na minimum 6 godzin. Dobrze jest co jakiś czas przemieszać mleko. 3. Morele pokrój na mniejsze części i podsmażaj na patelni z łyżką wody aż się rozpadną. Na tym etapie morele można dosłodzić zgodnie z naszymi preferencjami. Odstaw do ostygnięcia. 4. Z lodówki wyjmij pudding i wymieszaj go dokładnie z jogurtem naturalnym. 4. Do szklanki lub słoika nałóż 2 łyżki Granoli kakaowej z wiśnią, połowę puddingu i morele. Powtórz dla drugiej porcji. Na wierzchu deseru możesz położyć borówki, listki mięty i jeszcze trochę granoli 🙂
Dodaj komentarz