Pudding chia z morelowym musem

SKŁADNIKI NA 2 PORCJE:

200 ml mleka np. owsianego, krowiego
100 – 150 g jogurtu naturalnego
3 łyżki chia
1 łyżeczka proszku matcha
2 łyżki erytrolu
4 morele
Granola kakaowa z wiśnią

Sposób przyrządzenia:

1. Dokładnie wymieszaj 50 ml mleka z 1 łyżeczką matchy. Dodaj pozostałe mleko.
2. Zielone mleko wymieszaj z ziarnami chia i 2 łyżkami erytrolu/cukru. Odstaw do lodówki na minimum 6 godzin. Dobrze jest co jakiś czas przemieszać mleko.
3. Morele pokrój na mniejsze części i podsmażaj na patelni z łyżką wody aż się rozpadną. Na tym etapie morele można dosłodzić zgodnie z naszymi preferencjami. Odstaw do ostygnięcia.
4. Z lodówki wyjmij pudding i wymieszaj go dokładnie z jogurtem naturalnym.
4. Do szklanki lub słoika nałóż 2 łyżki Granoli kakaowej z wiśnią, połowę puddingu i morele. Powtórz dla drugiej porcji. Na wierzchu deseru możesz położyć borówki, listki mięty i jeszcze trochę granoli 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Do góry