Sałatka z arbuzem i halloumi

SKŁADNIKI NA 2 PORCJE:

4 plastry arbuza
1 nektarynka
150 g sera halloumi

DRESSING:

łyżka oliwy z oliwek
łyżeczka octu balsamicznego
łyżeczka miodu
pół łyżeczki zataaru

DO PODANIA:

listki mięty i bazylii
Granola Migdałowa bez Glutenu

Sposób przyrządzenia:

Arbuza kroimy na kawałki. Usuwamy pestkę z nektarynki i kroimy na plastry.
Ser halloumi kroimy na plastry, a następnie po przekątnej na trójkątne kawałki.
Na mocno rozgrzanej patelni umieszczamy halloumi i smażymy z obu stron, aż się zarumieni.
Łączymy składniki dressingu.
Na talerzu układamy arbuza, nektarynkę i ser halloumi. Polewamy dressingiem.
Dekorujemy listkami mięty i bazylii. Posypujemy Granolą Migdałową bez Glutenu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Do góry