
Sałatka ze szparagami i truskawkami
DRESSING:
łyżka oliwy z oliwek
łyżeczka miodu
łyżka soku z cytryny
szczypta soli
Sposób przyrządzenia:
1. Połącz składniki dressingu.
2. Szparagi wymyj, odłam zdrewniałe końcówki, pokrój na dwucentymetrowe kawałki. Gotuj we wrzątku około 5 minut. Mają pozostać jędrne i zielone. Przelej zimną wodą.
3. Truskawki wymyj, usuń szypułki, pokrój na połówki lub ćwiartki jeśli są duże.
4. Czerwoną cebulę pokrój w cienkie plasterki.
5. Awokado przekrój na pół, usuń pestkę, łyżką wyjmij miąższ ze skórki i pokrój w kostkę.
5. W głębokich talerzach lub miskach ułóż liście szpinaku. Nałóż szparagi, truskawki, awokado i cebulę. Posyp pokruszonym serem feta i Granolą pistacjową z różą. Polej dressingiem.
Dodaj komentarz