ok. 80 g liści szpinaku pół pęczka szparagów (ok. 6 sztuk) 120 – 150 g truskawek 1 awokado połowa małej cebuli czerwonej 30 – 40 g sera feta Granola pistacjowa z różą
DRESSING:
łyżka oliwy z oliwek łyżeczka miodu łyżka soku z cytryny szczypta soli
Sposób przyrządzenia:
1. Połącz składniki dressingu. 2. Szparagi wymyj, odłam zdrewniałe końcówki, pokrój na dwucentymetrowe kawałki. Gotuj we wrzątku około 5 minut. Mają pozostać jędrne i zielone. Przelej zimną wodą. 3. Truskawki wymyj, usuń szypułki, pokrój na połówki lub ćwiartki jeśli są duże. 4. Czerwoną cebulę pokrój w cienkie plasterki. 5. Awokado przekrój na pół, usuń pestkę, łyżką wyjmij miąższ ze skórki i pokrój w kostkę. 5. W głębokich talerzach lub miskach ułóż liście szpinaku. Nałóż szparagi, truskawki, awokado i cebulę. Posyp pokruszonym serem feta i Granolą pistacjową z różą. Polej dressingiem.
Dodaj komentarz