Sernik na zimno w słoiku

SKŁADNIKI NA 4 PORCJE:

75 g Granoli migdałowej bez glutenu
250 g twarogu półtłustego
100 ml śmietanki 30%
1 galaretka cytrynowa lub bezbarwna
1 galaretka truskawkowa
150 ml + 350 ml wody
150 g truskawek

Sposób przyrządzenia:

1. Granolę migdałową bez glutenu rozdrobnij blenderem.
2. Rozpuść galaretkę cytrynową we wrzątku. Odstaw do ochłodzenia.
3. Z pomocą blendera z trzepaczką lub miksera połącz galaretkę z twarogiem do uzyskania gładkiej masy.
4. Ubij śmietankę. Delikatnie połącz z twarogową masą.
5. Do 4 słoików nałóż równe ilości granoli. Wylej twarogową masę. Odstaw do lodówki.
6. W tym czasie przygotuj truskawkową galaretkę w 350 ml wrzącej wody. Odstaw do ochłodzenia.
7. Truskawki wymyj, usuń szypułki, pokrój na mniejsze kawałki.
8. Wyjmij słoiczki i sprawdź czy masa zaczęła zastygać. Jeśli tak, ułóż na niej truskawki i zalej galaretką. Wstaw do lodówki na kilka godzin.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Do góry