75 g Granoli migdałowej bez glutenu 250 g twarogu półtłustego 100 ml śmietanki 30% 1 galaretka cytrynowa lub bezbarwna 1 galaretka truskawkowa 150 ml + 350 ml wody 150 g truskawek
Sposób przyrządzenia:
1. Granolę migdałową bez glutenu rozdrobnij blenderem. 2. Rozpuść galaretkę cytrynową we wrzątku. Odstaw do ochłodzenia. 3. Z pomocą blendera z trzepaczką lub miksera połącz galaretkę z twarogiem do uzyskania gładkiej masy. 4. Ubij śmietankę. Delikatnie połącz z twarogową masą. 5. Do 4 słoików nałóż równe ilości granoli. Wylej twarogową masę. Odstaw do lodówki. 6. W tym czasie przygotuj truskawkową galaretkę w 350 ml wrzącej wody. Odstaw do ochłodzenia. 7. Truskawki wymyj, usuń szypułki, pokrój na mniejsze kawałki. 8. Wyjmij słoiczki i sprawdź czy masa zaczęła zastygać. Jeśli tak, ułóż na niej truskawki i zalej galaretką. Wstaw do lodówki na kilka godzin.
Dodaj komentarz